Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość, zarabiaj online na inwestycji w forex (platforma online).
Wysłany: 2011-11-30, 18:19 40 lat - czy juz za późno?
hej
chciałem zapytać w jaki sposób najefektywniej można próbować nauczyć się księgowości jesli ma sie 40 lat. Ja korzystam z ksiązek pana Aleszczyka , pani Cesarz i pani Gierusz ale mam wrażenie ze to tylko podreczniki i to nie wystarczy, Prosze o wskazówki
dajdojan
Wysłany: 2011-12-09, 13:26
Tylko to zależy jak już teraz masz opanowaną księgowość. Czy interesuje Cię coś takiego jak szkolenia np. SKWP? (od razu zaznaczam, że trochę kosztują) Czy może byłbyś zainteresowany jakimiś studiami podyplomowymi? Nie wiem czy szkoły policealne Ci doradzać, bo nie mam pojęcia jakie tam są poziomy...
_________________ OC dla księgowości: www.ksiegowy.obowiazkowe.pl
Infakt
Wysłany: 2011-12-09, 17:06
Może jakiś kurs ?
A najlepiej dogadać się z jakimś znajomym biurem księgowym i przyjść do nich im pomożesz w prostych sprawach a oni cię czegoś nauczą.
moj kolega ktory jest głównym księgowym podeslał mi kiedys oferte szkolen bezpłątnych z funduszu europejskiego. zadzwoniłem tam ale okazało się ze jest bardzo mało miejsc a wielu chętnych . Niedawno zadzwoniła do mnie osoba z tej firmy i za tydzień wybieram się pierwszy raz na szkolenie. Jestem szczesliwy choc podejrzewam ze może chodzić w takich szkoleniach o zwinięcie kasy unijnej a nie nauczenie czegos uczestników którzy sa tylko jakiegoś rodzaju ' atrapą' w całym przedsięwzięciu. W koncu takie szkolenia sa napewno prowadzone przez księgowych którzy z oczywistych wzgledow tak naprawde nie chca czegokolwiek uczyc ludzi aby nie stwarzac sobie konkurencji. tak czy inaczej, ciesze sie z tego co mam i ze zaczynam za tydzien
dajdojan
Wysłany: 2011-12-13, 14:29
To fakt, ciężko stwierdzić jaki będzie poziom takich szkoleń, bo sam słyszałem co nieco a tego typu działaniach. Mam nadzieję, że dasz znać jak było, gdy już będzie po. A nuż trafi się osoba z powołaniem do przekazywania wiedzy innym i skorzystasz
_________________ OC dla księgowości: www.ksiegowy.obowiazkowe.pl
Księgowy
Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron: