Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość
Dzień dobry. Szukam osób, które zdały egzaminy na Biegłego Rewidenta lub są w trakcie bo ja dopiero chciałam we wrześniu zacząć zdawać. Ponieważ nie mam pieniędzy na kurs wiec chciałabym zdobyć materiały potrzebne mi do samodzielnej nauki. Będe wdzięczna za wszelką formę pomocy. Pozdrawiam
Wysłany: 2008-08-24, 11:47 Materiały do egzaminów na biegłego rewidenta
Witam,
czy ktoś ma może do odstąpienia jakiekolwiek materiały pomocne w zdawaniu egzaminu na biegłego rewidenta? Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Dziękuję i pozdrawiam
Witam,
obecnie zdaję egzaminy na biegłego. Utknęłam na zarządczej, ale w grudniu znowu podchodzę. Chętnie wymienię się wrażeniami i ewentualnymi materiałami.
Egzamin oblałam tak jak i TY, chociaż tak do końca to nie wiem dlaczego. Również w grudniu spróbuję go zdać.
Czy udało Ci się dotrzeć do materiałów z kursów przygotowawczych?
Nie, przygotowuje sie sama na pdstawie świderskiej i sobańskiej. Myślę, że to powinno starczyć (większość pytań jest ze świderskiej, gorzej z zadaniami)
Nie, przygotowuje sie sama na pdstawie świderskiej i sobańskiej. Myślę, że to powinno starczyć (większość pytań jest ze świderskiej, gorzej z zadaniami)
Wysłany: 2008-12-09, 13:55 Materiały, literatura Sesja I - Kurs Biegły Rewident
Witam! Od czerwca 2009 zamierzam rozpoczać kurs na Biegłego Rewidenta. Prosiłabym o wszelkie niezbedne wskazówki dotyczace materiałów dla Sesji I(pozycję ksiażkowe: autor + tytuł). Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Krakowie (za wyj. SWKK) lub w Katowicach organizuja kursy przygotowawcze na biegłego. Jak oceniacie CEE w warszawie, sa godni polecenia, jak przygotowują do egzaminów?
Bedę wdzieczna za wskazówki i pomoc.
Pozdrawiam
Ja przygotowuję sie sama, bo kursy to dla mnie strata czasu, kupe kasy to kosztuje a poza tym szkoda mi weekendow, a i tak nie ma gwarancji, ze się po kursie zda egzamin. Już wolę 2-3 razy podejść do egzaminu i przygotować się samemu.
Poniżej link do książek polecanych przez SKwP. Dla mnie są one średniej jakości, ale się z nich przygotowuję. Same książki są jednak nie wystarczające bo egz są o niebo trudniejsze. Ale jak sie do tego doda ustawy to nie jest tak źle.
Witam, ja też przygotowuję się sama, pomocne są też zeszyty Rachunkowości, przerobienie przykładowych pytań sprawdza się, szczególnie, że na egzaminach często się powtarzają. Może ktoś z Was zdaje egzaminy w Poznaniu? Pozdrawiam.
Księgowy
Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron: