rachunkowość, księgowość, podatki Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum
Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość

księgowośćFAQ  rachunkowośćSzukaj  podatkiUżytkownicy  podatki forumGrupy  podatkiStatystyki
księgowyRejestracja  praca dla księgowej, praca dla księgowegoZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: WeReL
2006-11-30, 21:08
Biegły Rewident
Autor Wiadomość
Edi 

Wysłany: 2008-01-10, 20:37   

Witam,

Szukam kogoś, kto zdawał dziś egzaminy z prawa cywilnego, gospodarczego i pracy. Chętnie dowiedziałabym się wrażeń o I części egzaminu .

ania2903

Wysłany: 2008-06-16, 20:59   

Dzień dobry. Szukam osób, które zdały egzaminy na Biegłego Rewidenta lub są w trakcie bo ja dopiero chciałam we wrześniu zacząć zdawać. Ponieważ nie mam pieniędzy na kurs wiec chciałabym zdobyć materiały potrzebne mi do samodzielnej nauki. Będe wdzięczna za wszelką formę pomocy. Pozdrawiam

kamila_z 

Wysłany: 2008-08-24, 11:47   Materiały do egzaminów na biegłego rewidenta

Witam,
czy ktoś ma może do odstąpienia jakiekolwiek materiały pomocne w zdawaniu egzaminu na biegłego rewidenta? Będę wdzięczna za wszelką pomoc. Dziękuję i pozdrawiam

agarabw

Wysłany: 2008-10-27, 19:54   

cześć

sulivan 
1981

Wysłany: 2008-10-28, 09:50   

dzień dobry,
szukam materiałów CEE - Rachunkowość cz. II,
chętnie wymienię się posiadanymi przez mnie materiałami,
pozdrawiam

bonnieblue 

Wysłany: 2008-11-11, 16:33   

Witam,
obecnie zdaję egzaminy na biegłego. Utknęłam na zarządczej, ale w grudniu znowu podchodzę. Chętnie wymienię się wrażeniami i ewentualnymi materiałami.

Tosia

Wysłany: 2008-11-15, 21:49   

Egzamin oblałam tak jak i TY, chociaż tak do końca to nie wiem dlaczego. Również w grudniu spróbuję go zdać.
Czy udało Ci się dotrzeć do materiałów z kursów przygotowawczych?

bonnieblue 

Wysłany: 2008-11-16, 15:20   

Nie, przygotowuje sie sama na pdstawie świderskiej i sobańskiej. Myślę, że to powinno starczyć (większość pytań jest ze świderskiej, gorzej z zadaniami)

bonnieblue 

Wysłany: 2008-11-16, 15:20   

Nie, przygotowuje sie sama na pdstawie świderskiej i sobańskiej. Myślę, że to powinno starczyć (większość pytań jest ze świderskiej, gorzej z zadaniami)

Tosia

Wysłany: 2008-11-16, 20:41   

No cóż, to stan naszej wiedzy jest pewnie podobny. A zdawałaś w Katowicach czy też może w innym ośrodku?

bonnieblue 

Wysłany: 2008-11-18, 21:42   

ja zdaję zawsze w Warszawie bo mam tam najbliżej

Magda P. 
mikimag83

Wysłany: 2008-12-09, 13:55   Materiały, literatura Sesja I - Kurs Biegły Rewident

Witam! Od czerwca 2009 zamierzam rozpoczać kurs na Biegłego Rewidenta. Prosiłabym o wszelkie niezbedne wskazówki dotyczace materiałów dla Sesji I(pozycję ksiażkowe: autor + tytuł). Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Krakowie (za wyj. SWKK) lub w Katowicach organizuja kursy przygotowawcze na biegłego. Jak oceniacie CEE w warszawie, sa godni polecenia, jak przygotowują do egzaminów?
Bedę wdzieczna za wskazówki i pomoc.
Pozdrawiam

bonnieblue 

Wysłany: 2008-12-11, 20:59   

Ja przygotowuję sie sama, bo kursy to dla mnie strata czasu, kupe kasy to kosztuje a poza tym szkoda mi weekendow, a i tak nie ma gwarancji, ze się po kursie zda egzamin. Już wolę 2-3 razy podejść do egzaminu i przygotować się samemu.
Poniżej link do książek polecanych przez SKwP. Dla mnie są one średniej jakości, ale się z nich przygotowuję. Same książki są jednak nie wystarczające bo egz są o niebo trudniejsze. Ale jak sie do tego doda ustawy to nie jest tak źle.

www.cosz.org.pl/index.php?action=pokazKategorieW&id=16

pozdrawiam, i powodzenia na przyszłość.

darekp 
darekp

Wysłany: 2008-12-14, 23:51   

Witam, jesli ktos chce poznac pytania jakie "chodzą" na egzaminie dyplomowym, to prosze o kontakt, przesle e-mailem

haniagra 

Wysłany: 2008-12-16, 13:59   

Witam, ja też przygotowuję się sama, pomocne są też zeszyty Rachunkowości, przerobienie przykładowych pytań sprawdza się, szczególnie, że na egzaminach często się powtarzają. Może ktoś z Was zdaje egzaminy w Poznaniu? Pozdrawiam.

Księgowy

Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron:

Odpowiedz do tematu