Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość
Witam, ja też przygotowuję się sama, pomocne są też zeszyty Rachunkowości, przerobienie przykładowych pytań sprawdza się, szczególnie, że na egzaminach często się powtarzają. Może ktoś z Was zdaje egzaminy w Poznaniu? Pozdrawiam.
chciałam poprosić osoby, które korzystały z kursów przygotwujących do egzaminów na biegłego o ujawnienie się :) chciałabym uzyskać kilka informacji m.in. która firma jest bardzej kompetentna w Warszawie.
Witam... dopiero myślę o egzaminach na biegłego. Ile średnio się oczekuje na akceptacje kandydatury od momentu złożenia dokumentów? W jakim okresie od przyjęcia odbywa się pierwszy egzamin. W jakiej formie są pytania: testowe, opisowe, zadaniowe? I pytanie do koleżanki, która zdaje w Poznaniu? Mogę prosić o szczegóły, gdzie się odbywają, kto narzuca terminy i inne ważne info. dziękuję. Anka
Wszystkie informacje znajdziesz na stronie KibR-u.
Mam jednak inne pytanko.
Zamierzam podchodzić do egzaminów w tym roku i pytanie, czy te książki polecane przez Stowarzyszenie Księgowych są do wypożyczenia na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu? (dawniej AE). Czy trzeba je kupować?
Witam! Mam zamiar przystąpić do egzaminów na biegłego. bardzo proszę o praktyczne wskazówki jak to wogóle wygląda. Ile pytań itp. Przygotowywać będę się na pewno sama, więc doradźcie mi w jakie podręczniki najlepiej zaopatrzyć się.
Będę wdzięczna.
Sądzę, że jeżeli na Uniwerku posiadają takie pozycje książkowe z wypożyczeniem nie będzie problemu. Osobiście posiadam kilka książek ze Stowarzyszenia zwłaszcza o tematyce rachunkowości. Ukończyłam dwa kursy, na których tak owe otrzymałam. Warto również zakupić zeszyty rachunkowości są w nich przykładowe pytania z egzaminów. Polecam ponadto zalogowanie się na stronie goldenline i zarejestrowanie sie w grupie KBiR. Relacje zdają tam Ci, którzy borykają się z egzaminami. A tak wogóle kiedy mozna składać wnioski do Warszawy nie widzę informacji o naborze w 2009 roku.
Wysłany: 2009-02-22, 16:33 czy można bez ukończenia mgr?
Witam, mam pytanko czy ktoś sie orientuje czy można 'podejść 'do postępowania kwalifikacyjnego bez ukonczonych studiów magisterskich. Z tego co mi wiadomo wszystkie dokumenty należy dostarczyć do końca czerwca, a ja mam obronę mgr dopiero w lipcu. Posiadam dyplom ukonczenia studiów wyższych- licencjackich z rach i fin, ale nie wiem czy on wystarczy bo w regulaminie nie jest to do końca określone czy musi byc mgr
Nie chciałbym tracić roku i podejść do pierwszej sesji juz w wrzesniu09, czy to będzie możliwe???
Tak z ciekawości, bo do 1sesji planuje sie uczyć sama, ale gdzie w Poznaniu są organizowane najlepsze kursy?