Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość
weronka05
Wysłany: 2010-05-25, 10:48 jaki kurs księgowości wybrać ?
witam
przymierzam sie do kursu księgowości w warszawie, czy ktos może mi polecić cos sprawdzonego ? zastanawiam sie nad tym kursem w MDDP,
czy może ktos z was tam kończył ?
z góry dziekuje
rafal7
Wysłany: 2010-07-05, 12:41
jeśłi chodzi o MDDP to mają bardzo dobre szkolenia, miałem przyjemność uczestniczyć...
natomiast jeśli chodzi o kurs to nie wiem ale biorąc pod uwagę ich markę pewnie warto.
Chciałabym uzyskać certyfikowany dyplom samodzielnej księgowej. Na rynku istnieje kilka firm, które zajmują się kursami i szkoleniami oraz certyfikacją. Czy możecie mi polecić jakąś wiarygodną firmę w tym zakresie?
olawojx
Wysłany: 2010-10-21, 11:51
Polecam Polską Akademię Rachunkowości PAR. Mają bogatą ofertę kursów z księgowości – od podstaw po najwyższe szczeble. Dokładne informacje znajdziesz tutaj www.par.edu.pl/certyfikacja-egzaminy.html
adam koterski
Wysłany: 2010-10-31, 09:11 dylemat
Bardzo proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.
Co wybrać, aby rozpocząć swoją przygodę z rachunkowością?
kursy w SKwp- mają renomę, więcej godzin, droższe, otrzymuje się po egzaminie certyfikat zawodowy;
czy kursy MDDP- również renomowane, tańsze/ mniej godzin, bez certyfikatu (331303 itp)
Główkuję już trochę i nie umiem się zdecydować.
Pozdrawiam Adam
Killbach
Wysłany: 2011-01-18, 11:35
GoWork zaprasza na
Kurs księgowości od podstaw do samodzielnego księgowego - program Symfonia
www.gowork.pl/programy_promocyjne,11
Kurs adresowany jest do osób, które nie miały styczności z pracą w księgowości, a wiążą z nią swój dalszy rozwój zawodowy lub pracują w innych działach i chcą pogłębić i uaktualnić swoją wiedzę. Cechą charakterystyczną szkolenia odróżniającą go od innych oferowanych na rynku jest jego indywidualny charakter, przejawiający się w organizacji i czasie, który umożliwia nabycie solidnych podstaw, które pozwolą na podjęcie pracy w księgowości bez konieczności dodatkowego pogłębiania zagadnień z tego zakresu. Uczymy w łatwy, przystępny sposób. Wiedzę , również teoretyczną, przekazujemy w oparciu o praktyczne przykłady z "życia" księgowego.
Osobom nie mającym wcześniej styczności z tematem księgowości proponujemy intensywne kursy obejmujące "50% praktyki i 50% teorii"-KS1, KS2, KS3. Osoby zaś, Które pragną zapoznać się jedynie z pracą na programach Symfonia Finanse I Księgowość Premium oraz Symfonia Środki Trwałe Premium, zapraszamy na kursy "100% praktyki" KS4, KS5.
Dodatkowo w cenę kursu wchodzą materiały szkoleniowe takie jak:
- "Ujednolicone przepisy PODATKI"
- programy SYMFONIA FINANSE I KSIĘGOWOŚĆ PREMIUM oraz SYMFONIA ŚRODKI TRWAŁE PREMIUM(wersja demo)
Cena kursu 1470 zł. Promocja do 30/01/2011
ZAPRASZAMY
Agulka
Wysłany: 2011-02-10, 14:04
Witam, też jestem na etapie wyboru kursu zastanawiam się na tym organizowanym 3 stopniowo przez SKwP
Karola
Wysłany: 2011-04-21, 07:55 Sprawdzony kurs;)
Długo szukałam kursu księgowości i w końcu byłam na dwóch a dopiero ten drugi okazał się w porządku. W GoWorku organizują ciekawy 120 godzinny kurs od podstaw i powiem, że sprostał moim wymaganiom. Przekazywane był konkretne i praktyczne wiadomości. Jeżeli kurs nie jest indywidualny to ciężko o to, żeby był naprawdę super a ten był w porządku:) Właśnie zaczęłam kurs na samodzielną księgową (też w gowork.pl) i później podzielę się wrażaniem:)
marcini20
Wysłany: 2011-05-24, 11:14 Polecem kurs
Witam
Jeżeli zaczynacie dopiero swoją przygodę z księgowością polecam zrezygnować z książek i zapisać się na jakiś dobry kurs księgowania. Polecam no.:
http://www.gowork.pl/programy_promocyjne,11
naprawdę warto.
Wybierając dobry kurs zyskamy zdecydowanie większą motywację do nauki niż z tradycyjnych książek.
Ewa34
Wysłany: 2011-09-01, 20:07
Na pewno ten kurs jest dobry? Moja koleżanka chce szybko się nauczyć i znaleźć pracę w tym kierunku.Ile trwają takie kursy ?Ile kosztują ?
Na takie kursy bym uważał. Organizatorzy chcą zachęcić, żeby tylko kasę wydrzeć. Dla mnie jedynym słusznym jest Stowarzyszenie Księgowych w Polsce. Podstawowy kurs trwa jakieś pół roku i kosztuje chyba ok 3000 zł. Dlatego wszelkie tanie oferty to moim zdaniem jakaś lipa. Poza tym uczą Symfonii - też mi łaska, jest dużo programów FK i opanowanie jednego w tak krótkim czasie nie przyniesie efektów, zwłaszcza dla kogoś kto nigdy wcześniej nie miał do czynienia z księgowością.
Księgowy
Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron: