Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość, zarabiaj online na inwestycji w forex (platforma online).
Wysłany: 2010-11-19, 09:20 Pytanie jest zdecydowanie mało precyzyjne...
Nie da się na nie jednoznacznie odpowiedzieć rzucając jeden uniwersalny pomysł, który ktoś uzna za dobry i korzystając z niego zrobi świetny biznes.
Wpływ na realizację określonych pomysłów mają miejsce w jakim mieszkamy, w zależności czy to jest duże miasto powyżej 500 tys czy mała wieś. Mamy swój kapitał (np. 40 tys zł) albo możliwość ubiegania się o dotacje też może się okazać, że ten sam 'dobry pomysł' nie będzie dobry dla każdego.
Co to znaczy: Macie jakiś dobry pomysł na biznes?
Pomysłów można mieć wiele, ale po przeanalizowaniu w krótkim czasie może się okazać, że nic z tego nie wyjdzie bo to konkurencja duża lub ilość potencjalnych klientów to 30 osób.
Nie ma niestety uniwersalnego dobrego pomysłu na biznes...
Frey
Wysłany: 2010-11-19, 18:42
Nie ma uniwersalnego pomysłu na biznes... serio? Historia pokazuje, że jednak są czasem okoliczności, że pojawiają się uniwersalne pomysły.
Ewa34
Wysłany: 2011-09-02, 17:48
Ja pomysłów mam dużo ,problem w tym ,że wszystkiego jest pełno już .Najlepiej coś związane z jedzeniem otworzyć .Każdy musi przecież jeść.A Wy macie jakieś pomysły ?
dajdojan
Wysłany: 2011-09-06, 14:34
Jeżeli chodzi o pomysły na biznes to najlepiej sobie je wypisywać, a później sprawdzić czy jest już takie coś w naszym mieście i czy nam się to opłaci.
Czasami nawet niby oklepane restauracje, bary, biura marketingowe, agencje reklamowe, biura rachunkowe osiągają sukces, bo są zrobione z pomysłem i działają inaczej niż konkurenci (wychodzą poza szablony) czym zachęcają klientów.
_________________ OC dla księgowości: www.ksiegowy.obowiazkowe.pl
Infakt
Wysłany: 2011-10-30, 22:50
Liczy się w dzisiejszych czasach oryginalny pomysł na biznes, ale także otwartość, elastyczność w stosunku do klienta. Robienie czegoś więcej niż konkurencja.
dajdojan
Wysłany: 2011-11-04, 16:14
Ostatnio dowiedziałem się jeszcze od znajomego, że pole paintballowe się opłaca, ma coraz więcej fanów taki rodzaj rozrywki. Tylko trzeba popatrzeć gdzie jeszcze nie ma konkurencji.
_________________ OC dla księgowości: www.ksiegowy.obowiazkowe.pl
Z mojej perspektywy, obecnie warto inwestować tylko i wyłącznie w usługi. Branża produkcyjna jest już bardzo zmonopolowana.
Fajne, nowoczesne pomysły na biznes znajdziesz na przejdznaswoje.pl
_________________ http://www.gral24.pl Wagi przemysłowe i sklepowe
Księgowy
Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron: