Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość, zarabiaj online na inwestycji w forex (platforma online).
Adalbert90
Wysłany: 2011-10-26, 19:13 Praca licencjat
Witam,
Proszę pomoc w odpowiednim sformułowaniu tematu mojej pracy licencjackiej. A mianowicie mój promotor powiedział że aby praca miała duże szanse na sukces należy połączyć ja ze swoją pasją. Tak też znalazłem temat który moim zdaniem mógłby być ciekawy a mianowicie :Leasing oraz kredyt jako formy nabywania środków trwałych. I tutaj pojawia się pytanie jak w zgrabny sposób dodać tutaj wzmiankę o szczegółowym przypadku środka trwałego jakim jest samochód (akurat moja pasja jest związana z motoryzacją ) lub proszę zasugerować jakiś inne zagadnienie które mógłbym połączyć z moimi zainteresowaniami. Zwracam się tutaj z tym pytaniem, ponieważ mam nadzieję że znajdę tutaj pomoc bardziej doświadczonych osób w tej dziedzinie :)
Z góry dziękuję za pomoc ;)
pozdrawiam
Adlabert90
Nie wiem w jaki sposób chcesz połączyć kredyt / leasing z motoryzacją. Samochód to samochód - zwykły środek trwały i nie widzę tu niczego specjalnego. Poza tym zastanów się czy kredyt i leasing są odpowiednie na licencjat. To dość szeroki i niełatwy temat i chyba lepszy na magisterkę. Jeśli koniecznie chcesz się za to wziąć to przemyśl dobrze jak to napisać, żeby starczyło do obrony i jednocześnie było punktem wyjścia do magisterium.
Adalbert90
Wysłany: 2011-10-26, 20:57
Dziękuję za opinię. Nie koniecznie chce się za to wziąć skoro przedstawiłeś/łaś mi opcję że nie jest to łatwy temat. Będę w takim razie szukał dalej tematu nie koniecznie związanego z moja pasją bo takiego raczej nie znajdę w tej dziedzinie jaką jest rachunkowość ;)
Rzecz podstawowa: jeśli w rachunkowości coś konkretnego cię zainteresowało to spróbuj to opracować. Z twojego posta wnioskuję, że nie bardzo masz pojęcie o zawiłościach kredytów i leasingu, więc prawdopodobnie byś poległ - wystarczy jedno pytanie kogoś kto ma pojęcie o materii i leżysz na obronie.
Adalbert90
Wysłany: 2011-10-27, 19:42
tak masz rację :) niestety ogólnie w rachunkowości się jeszcze słabo orientuje ponieważ jakoś do tej pory na studiach nie było się jak nauczyć czegoś więcej. Stąd też nie do końca mam pojęcie co mogłoby być łatwym tematem, ale biorę się za poszukiwania :)
Księgowy
Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron: