Rachunkowość, Księgowość, Podatki Forum Forum dyskusyjne: rachunkowość, podatki, księgowość, praca w księgowości, studia, akty prawne, kursy, szkolenia, biura rachunkowe. - oferty pracy w księgowości: praca księgowość, zarabiaj online na inwestycji w forex (platforma online).
Wysłany: 2010-01-07, 14:15 Przeniesienie firmy do raju podatkowego? Pomocy!
Pilnie proszę o pomoc!
Prowadzę internetową firmę oferującą zakłady bukmacherskie i w związku z nową ustawą hazardową która ma wejść w życie w styczniu 2010 chciałbym jak najszybciej przenieść swoją firmę do rajów podatkowych np. Malta, Gibraltar. Nie wyobrażam sobie 50-procentowego podatku, który ma być wprowadzony przez tą ustawę. Dlatego też zależy mi bardzo na czasie.
Czytałem ostatnio w necie kilka publikacji na temat hazardu w sieci m.in. http://www.skarbiec.biz/prawo/prawnik-radzi/hazard_internetowy.htm , która mniej więcej obrazuje jak wygląda prowadzenie zagranicznej działalności hazardowej. Jest też tam przedstawiona firma która zajmuje się rejestracją w rajach podatkowych. Nie wiem jednak czy jest to sprawdzona firma i czy rzeczywiście można jej zaufać. Jeśli ktoś z Was posiada jakieś doświadczenie z korzystania z usług tej firmy to proszę o informację na ten temat.
Również jeśli ktoś z Was przenosił już swoją działalność do rajów podatkowych to także proszę pilnie o info jak to naprawdę wygląda i na co należy zwrócić szczególną uwagę, gdyż nie mam zbytniego obeznania w tym temacie.
Z góry dzięki za pomoc.
Z pewnoscią są odpowiednie instytucje które zajmują sie przeniesiem firmy poza granice naszego kraju,ale o wyzej wymienionej firmie nie mam żadnej opinii,niewiele informacji można o nich znaleźc w internecie. W tym wypadku łatwo stac sie ofiarą oszustwa.
_________________ Biuro rachunkowe, księgowość, usługi księgowe – E-KSIEGOWE.PL
Księgowy
Jeśli chodzi o ten temat to polecam zapoznać się z jedną z poniższych stron: